Γ.Ε. Αγρινίου 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος:        Κοτζιάς Ηλίας (Συνθέτης, Μουσικολόγος)

Αντιπρόεδρος:  Φαρμάκης Χρήστος (Συνθέτης)

Μέλη:                Γρέντζελου Ευγενία (Μουσικός, Ερμηνεύτρια)

                         Πανοπούλου Άννα (Διευθύντρια Χορωδίας, Εκπαιδευτικός)

                         Γαμβρούλης Θέμης (Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου, Χορωδός)

                         Χατζηγεωργίου Παναγιώτης (Ραδιοφωνικός παραγωγός, Εκπαιδευτικός)

                         Ψιλιώτης Γιώργος(1946-2021) (Ραδιοφωνικός παραγωγός)

Κοτζιάς Ηλίας

Πρόεδρος:  Κοτζιάς Ηλίας  (Συνθέτης, Μουσικολόγος)

Έχει σπουδάσει ανώτερα μουσικά θεωρητικά και σύνθεση με τον αείμνηστο Μιχάλη Ροζάκη και με τον Γιώργο Ζερβό. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορική Μουσικολογία. Έχει μάστερ και διδακτορικό σύνθεσης από το Royal Holloway University of London της Μ. Βρετανίας. Έχει τιμηθεί για τις σπουδές του στη σύνθεση με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρου Ωνάση, το A.G. Leventis Foundation και το βραβείο από τους Allumni of Royal Holloway. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και το σωματικό θέατρο, για ορχήστρα, σύνολα πολυμέσων, ηλεκτρονική μουσική και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα όπως Λονδίνο, Παρίσι, Μπρίστολ, Βρυξέλλες, Μονς, Κωνσταντινούπολη, Λεμεσός, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Αγρίνιο. Έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και το ΔΗ.ΠΕ.θΕ. Αγρινίου. Στην δισκογραφία του περιλαμβάνονται το Aquam Levi, και το Θεομήτωρ – Maria Virgo Mediterraneum. Παράλληλα με τη σύνθεση, διδάσκει μουσική στη μέση εκπαίδευση και σε ωδεία.
https://eliaskotzias.bandcamp.com/ 
https://www.youtube.com/channel/UC3urFQJ2mZTSacBmxOFZUFw https://soundcloud.com/elias-kotzias

Φαρμάκης Χρήστος

Αντιπρόεδρος: Φαρμάκης Χρήστος  (Συνθέτης)

Συνθέτης με καταγωγή από το Αγρίνιο, γεννημένος στη Λάρισα και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη. Πρώτα μαθήματα μουσικής και πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο Μπολερό. Πτυχίο Αντίστιξης και πτυχίο Φούγκας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Σύνθεσης από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Κοπεγχάγης.
Έχει συνθέσει μουσική για ορχήστρα και για ποικίλα μουσικά και φωνητικά σύνολα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, σε συναυλίες και στο ραδιόφωνο, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στη νότια Αμερική.
Για εργογραφία, δισκογραφία και περισσότερες πληροφορίες:
http://www.christosfarmakis.com

Γρέντζελου Ευγενία

Μέλος: Γρέντζελου Ευγενία  (Μουσικός, Ερμηνεύτρια)

Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Ευάγγελο Ασημακόπουλο και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) στο ”ATHENEUM” Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές της, το τραγούδι ήταν η μεγάλη της αγάπη!
Από το 1992, μαθήτρια ακόμη, ήταν σολίστ της “Πειραματικής Χορωδίας” του μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου και του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου “ΟΡΦΕΥΣ” με σημαντικές συναυλίες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς, Μητρόπολη Αθηνών κ.α.) και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη). Το 1996 βραβεύεται για την ερμηνεία της στο 36ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Ας’ το φεγγάρι να μιλήσει”. Ενδεικτική δισκογραφία: “Ύμνος της Αγάπης” του Δ. Παπαποστόλου, “Αγρινιώτικα Μελωδικά” του Βασίλη Παπαδογιώργου, “Τραγουδώ & παίζω” του Κύπριου μουσικοπαιδαγωγού Ανδρέα Χαραλάμπους, “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” & “Ν. Βρεττάκος” του Πάνου Μαμασούλα.
Σταθμός στην καριέρα της είναι η έκδοση 4 νέων τραγουδιών
(https://www.facebook.com/grenevgen)
Εδώ και 20 χρόνια διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και διευθύνει δύο μουσικά σύνολα, τους “FLOGUITARS” (κιθαριστική ορχήστρα με φλογέρες) & το “ΚΟΣΜΟΣ” (ορχήστρα έντεχνου τραγουδιού) με πολλές συμμετοχές σε Ελληνικά Φεστιβάλ.

Πανοπούλου Άννα

Μέλος: Πανοπούλου Άννα  (Διευθύντρια Χορωδίας, Εκπαιδευτικός)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου σπούδασε Πιάνο, Θεωρητικά και Μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει πάρει μαθήματα Διεύθυνσης Χορωδίας και Ερμηνείας Κλασικού και Σύγχρονου Τραγουδιού με τους Γ. Αδαμίδη, Αντ. Κοντογεωργίου, Κ. Κωνσταντάρα, Αλ. Παπούλια κ.α.
Έχει πολύχρονη πείρα ως χορωδός και σολίστ σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα.
Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1988 και διευθύνει τη χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου από την ίδρυσή του, με την οποία έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Γαμβρούλης Θέμης

Μέλος: Γαμβρούλης Θέμης (Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου, Χορωδός)

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αράχωβα Βοιωτίας. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών (Α.Α.Δ.Ε.).
Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης του Αγρινίου.
Από τα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική (ευρωπαϊκή και βυζαντινή) και κυρίως τη χορωδιακή τέχνη.
Ιδρυτικό μέλος της Χορωδίας Καρπενησίου (1983).
Επί σαράντα χρόνια υπηρετεί το χορωδιακό κίνημα της χώρας από τη θέση του χορωδού και ιδιαίτερα τριάντα πέντε χρόνια του Μ.Σ. “ΟΡΦΕΥΣ” Αγρινίου. Από το 1988 μέχρι σήμερα υπηρετεί το Σύλλογο από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το 2005 διαδέχθηκε στην Προεδρία του συλλόγου τον αείμνηστο, εμβληματικό επί σαράντα πέντε έτη Πρόεδρο του, Θανάση Ροντήρη. Η χορωδία του ιστορικού μουσικού συλλόγου πραγματοποίησε την τελευταία εικοσαετία οκτώ εξορμήσεις στο εξωτερικό, εκατό και πλέον εμφανίσεις στην Ελλάδα και δέκα πέντε χορωδιακές συναντήσεις στην πόλη του Αγρινίου με απόλυτη επιτυχία.
Επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Μέλος:  Χατζηγεωργίου Παναγιώτης (Ραδιοφωνικός παραγωγός, Εκπαιδευτικός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γεωλογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται από το 1988 ως εκπαιδευτικός. Από το 1990 είναι κάτοικος Αγρινίου και διδάσκει σε Γυμνάσιο της πόλης.
Από το 2011 μέχρι σήμερα, είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, υπεύθυνος του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων. Έχει διοργανώσει πολυάριθμες εκδηλώσεις επιστημονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, συναυλίες, μουσικές βραδιές-αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας.
Από το 2010 είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μαθητικού Θεατρικού Φεστιβάλ Δήμου Αγρινίου, με αντικείμενο την παρακολούθηση και κριτική δεκάδων θεατρικών παραστάσεων κάθε χρόνο.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κατά την τρέχουσα πενταετία.
Από το 2018 ασχολείται συστηματικά με το ραδιόφωνο, παράγοντας μουσικές εκπομπές σε ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου.

Ψιλιώτης Γιώργος (1946-2021)

Μέλος: Ψιλιώτης Γιώργος (1946-2021)
(Ραδιοφωνικός παραγωγός) 

Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου από γονείς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και άρχισε ν ακούει μουσική απ’ την ηλικία των 8 χρόνων. Θυμόταν έντονα το ραδιόφωνο της RCA από βακελίτη το 1951!
Άρχισε να αγοράζει δίσκους 45 στροφών απ’ το 1964 με αποτέλεσμα η δισκοθήκη του να έχει χιλιάδες απ’ αυτά τα μαγικά σαρανταπενταράκια. Από το 1969 άρχισε να μαζεύει δίσκους 33 στροφών από όλα τα είδη της μουσική. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων βινυλίου στην Ελλάδα και η τεράστια δισκοθήκη του αριθμεί περίπου 60.000 δίσκους απ’ τις 33 στροφές αλλά και σπάνια δισκάκια των 78 και 45 στροφών
Αγαπήθηκε και καταξιώθηκε απ’ τη συχνότητα του «Αγρίνιο 937», όπου είχε την επιμέλεια αξιόλογων εκπομπών («Όταν ο ήχος μας αγγίζει», «Ρεμπέτικα και άλλα», «Τζαζ στον 9,37», «Η καλή μουσική ποτέ δεν πεθαίνει»).