Γ.Ε. Αγρινίου 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Placeholder Picture

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 Δεκεμβρίου 2021

       Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, η τελική φάση του Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας, που διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
      Έντεκα εξαιρετικές μουσικές συνθέσεις Αιτωλοακαρνάνων δημιουργών παρουσιάστηκαν ζωντανά ενώπιον του κοινού, σε μια εκδήλωση το συντονισμό της οποίας είχε αναλάβειο Θέμης Γεωργαντάς.
      Μετά το πέρας της παρουσίασης των έργων, η Καλλιτεχνική Επιτροπή απένειμε τα βραβεία ως εξής:

 • 1ο βραβείο στον Χριστόφορο Κωστίνη για την σύνθεση «To befree», το οποίο επέδωσε στο νικητή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

 • 2ο βραβείο στην Κλεοπάτρα Στούμπου για την σύνθεση «Ξεθωριάζεις», το οποίο επέδωσε στη νικήτρια ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου.

 • 3ο βραβείο μοιράστηκε στην Γλυκερία Καλογεροπούλου για την σύνθεση «Ταξίδι γνώριμο» και στον Νικόλαο Χριστόφορο Γκουτσέλη για την σύνθεση «Δες με τα μάτια της καρδιάς», τα οποία επέδωσε στους νικητές ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. Ανδρέας Μπρέσιακας.

 • Το βραβείο κοινού, που προέκυψε από ηλεκτρονική ψηφοφορία δόθηκε στο μουσικό σχήμα «Συλφίδες» για τη σύνθεση «Ξαφνικά», το οποίο επέδωσε στις νικήτριες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Ανδρέας Σκαρτσάρης.

 • Τέλος, Eιδικός Έπαινος δόθηκε στον Εμμανουήλ Μπεκράκη για το έργο του «Ο μικρός πρίγκιπας».

 •       Αξίζει να αναφερθεί ότι
  το πρώτο βραβείο έχει έπαθλο 1500 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ, το δεύτερο βραβείο είναι 1000 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ, και το τρίτο είναι 500 ευρώ και 15 ώρες στούντιο αξίας 450 ευρώ.
        Ήταν ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός, πως οι διαγωνιζόμενοι ήταν κυρίως νέοι και νέες, που βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά και το ταλέντο τους, ερμήνευσαν με πάθος τα έργα τους και αποδέχτηκαν την βράβευση με συγκίνηση και σεμνότητα.
        Η διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση, θέτοντας πλέον ως στόχο να θεσμοθετηθεί ο Διαγωνισμός και να αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τη μουσική, που θα αναδεικνύει και θα προβάλει ταλαντούχους δημιουργούς.


  Προηγούμενα Δελτία Τύπου

  Placeholder Picture
  ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Δεκεμβρίου 2021

         O Διαγωνισμός Μουσικής Δημιουργίας, που διοργανώνει η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, έχει περάσει στην τελική του φάση. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή έχει επιλέξει τις δώδεκα μουσικές δημιουργίες, που θα παρουσιαστούν ζωντανά στην σκηνή του Παπαστρατείου Μεγάρου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 8:00 μ.μ..
        Τα μουσικά σχήματα, που θα παρουσιαστούν την βραδιά του μεγάλου τελικού, έχουν αρχίσει τις πρόβες και προετοιμάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
         Η εκδήλωση, που θα παρουσιάσει ο Θέμης Γεωργαντάς, θα γίνει με την παρουσία κοινού, που θα προσέλθει σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.
           Γενική είσοδος 10€


  Placeholder Picture
  ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Νοεμβρίου 2021

         Για την Τελική Φάση του Διαγωνισμού, προκρίθηκαν οι παρακάτω, με Αλφαβητική σειρά, συμμετοχές:

  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  ΓΕΡΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  ΓΚΟΥΤΣΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤOΦΟΡΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  ΘΕΤΑΚΗ ΦΡΥΝΗ
  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
  ΚΩΣΤΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
  ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΣΙΜΩΝ
  ΜΠΕΚΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  ΣΤΟΥΜΠΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
  ΣΥΛΦΙΔΕΣ
  ΤΣΟΥΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


  Placeholder Picture
  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (youtube)
  ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Μαΐου 2021

         Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, υπενθυμίζει στους μουσικούς δημιουργούς, που κατάγονται ή διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, το ∆ιαγωνισµό Μουσικής Δημιουργίας το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  Ο ∆ιαγωνισµός θα εισέλθει στην Προκριματική φάση του από 1 Ιουνίου 2021 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και να υποβάλλουν την φόρμα ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που υπάρχει στον ιστότοπο του διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr , μέχρι την Δευτέρα 31Μαΐου 2021, ώρα 20:00.
  Τα αποτελέσματα της προκριματικής και της τελικής φάσης του ∆ιαγωνισµού , θα εκδώσει και θα ανακοινώσει εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή, που συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό και θα απονείμει συνολικά τρία βραβεία ως εξής:
  1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 1500 Ευρώ και 20 ώρες στούντιο, αξίας 600 Ευρώ.
  2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 1000 Ευρώ και 20 ώρες στούντιο, αξίας 600 Ευρώ.
  3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 500 Ευρώ και 15 ώρες στούντιο, αξίας 450 Ευρώ.
  Οι ώρες για το στούντιο είναι χορηγία της SeeSoundStudio PanosAvgeris.
  Τον κανονισμό του διαγωνισμού, αναλυτικές πληροφορίες και όλα τα σχετικά στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε αναρτημένα στον ιστότοπο diagonismos.geagr.gr
  Τρέιλερ για το Διαγωνισμό Μουσικής Δημιουργίας στο YouTube: https://youtu.be/aI1QVpnZU8k


  Placeholder Picture
  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
  ΠΕΜΠΤΗ 18 Μαρτίου 2021

        Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών της για την ανάδειξη, στήριξη και προώθηση των μουσικών δημιουργών της περιοχής μας, διοργανώνει ∆ιαγωνισµό Μουσικής Δημιουργίας το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
        Καλούνται ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί δημιουργοί, που κατάγονται ή διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και τις σπουδές τους, να ενημερωθούν στη διεύθυνση diagonismos.geagr.gr και στη συνέχεια να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην προκριματική φάση, συμπληρώνοντας την σχετική Δήλωση Πρόθεσης Συμμετοχής.
        Τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τέλος Οκτωβρίου από την καλλιτεχνική επιτροπή, που συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό και καταληκτικές ημερομηνίες για τις δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε στον κανονισμό του Διαγωνισμού, που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Γ.Ε.Α. ή την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr . Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@geagr.gr.


  Placeholder Picture
  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Δεκεμβρίου 2021

        Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών της για την ανάδειξη, στήριξη και προώθηση των μουσικών δημιουργών της περιοχής μας, θα διοργανώσει ∆ιαγωνισµό Μουσικής Δημιουργίας το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
      Ο ∆ιαγωνισµός, σαν ένα βήμα έκφρασης, προσφέρεται σε μουσικούς δημιουργούς, που κατάγονται ή διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, οι οποίοι έτσι αποκτούν μια ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν την δουλειά τους.
        Ο Διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στη δημιουργία τραγουδιού με ελληνικό ή ξενόγλωσσο στίχο ή στη σύνθεση οργανικής μουσικής. Γίνονται δεκτά όλα τα μουσικά είδη και επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε μουσικού οργάνου.
        Τα αποτελέσματα της προκριματικής και της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, θα εκδώσει και θα ανακοινώσει επταμελής καλλιτεχνική επιτροπή, που συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό και θα απονείμει συνολικά τρία βραβεία.
  Ο κανονισμός του διαγωνισμού και αναλυτικές πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν σε λίγες ημέρες.