Γ.Ε. Αγρινίου 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Γ.Ε.Α.

 

Ο ∆ιαγωνισµός θα γίνει σε δύο φάσεις και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στη δημιουργία τραγουδιού με ελληνικό ή ξενόγλωσσο στίχο ή στη σύνθεση οργανικής μουσικής. Είναι δεκτά όλα τα είδη μουσικής.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. 1.Στην Προκριµατική Φάση του ∆ιαγωνισµού, οι υποψήφιοι θα συµµετέχουν µε ένα πρωτότυπο έργο τους, που θα παραδοθεί σε ψηφιακή μορφή, ενώ όσοι προκριθούν στην τελική φάση θα διαγωνισθούν με το ίδιο έργο που θα παρουσιαστεί ζωντανά.
 2. 2.Κάθε συνθέτης / συγκρότημα μπορεί να συμμετάσχει με ΜΙΑΜΟΝΟ ΣΥΝΘΕΣΗ. Η σύνθεση αυτή δεν θα γίνει δεκτή αν έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.
 3. 3.Για τη συµµετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεµόνα με έντυπη υπεύθυνη δήλωση.
 4. 4.Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται με έξοδα των συμμετεχόντων και ο διοργανωτής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την μετάβαση και την πιθανά απαιτούμενη διαμονή τους στο Αγρίνιο.
 5. 5.Όλοι οι συμμετέχοντες θα δηλώσουν πως αποδέχονται να γίνει ζωντανή τηλεοπτική, διαδικτυακή και ραδιοφωνική μετάδοση της τελικής φάσης του διαγωνισμού και το υλικό που θα προκύψει, συμφωνούν να χρησιμοποιηθεί και για άλλες τηλεοπτικές, διαδικτυακές ή ραδιοφωνικές μεταδόσεις σε διαφορετικούς χρόνους και ευκαιρίες, με μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό την προώθηση του διαγωνισμού και των διαγωνιζόμενων.

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν πρόθεση συµµετοχής, συμπληρώνοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην ειδική φόρμα ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που υπάρχει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr, μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ώρα 20:00.

Για τη συμμετοχή τους στην προκριματική φάση του Διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr , μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00.  

Με την υποβολή της αίτησης, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται όλους τους όρους της προκήρυξης και ότι το έργο µε το οποίο διαγωνίζεται είναι προϊόν αποκλειστικά δικό του και συνεπώς ελεύθερο δικαιωµάτων πνευµατικής ιδιοκτησίας και απαιτήσεων τρίτων ή ότι οι στίχοι ανήκουν σε δημιουργό που έχει παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για τον συγκεκριμένο λόγο.

Επίσηµη ένδειξη εµπρόθεσµης αποστολής των συµµετοχών αποτελεί η ημερομηνία και ώρα αποστολής που θα έχει καταγραφεί από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν επιβεβαίωση για την παραλαβή της αίτησης. Όλο το πληροφοριακό υλικό µπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού diagonismos.geagr.grκαι στην ιστοσελίδα της Γ.Ε.Α. info@geagr.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά, για γενικά θέματα του διαγωνισμού:

 • με τον Ανδρέα Σκαρτσάρη (6945297707)

και για καλλιτεχνικά θέματα:

 • με τον Ηλία Κοτζιά (6942847747) ή
 • με τον Χρήστο Φαρμάκη (6942922682),

ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση diagonismos@geagr.gr .

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα έχουν αποσταλεί στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση αποκλειστικά και μόνο σε ψηφιακή μορφή μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 20.00. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή στην Προκριµατική Φάση του ∆ιαγωνισµού θα εξετάσει όλα τα έργα και θα επιλέξει αυτά που θα παρουσιαστούν στην Τελική Φάση του ∆ιαγωνισµού, που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2021.

Οι δημιουργοί των έργων που θα προκριθούν θα ειδοποιηθούν με μήνυμα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ώστε να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τα έργα τους στην τελική φάση του διαγωνισμού. Διευκρινίζεται ότι είναι διαθέσιμο από τον διοργανωτή, πιάνο με ουρά, πιάνο ηλεκτρικό και πλήρες σετ ντραμς. Για οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο απαιτείται, θα φροντίσει ο κάθε συμμετέχων μετά από συνεννόηση με τον ηχολήπτη του Μεγάρου, αφού ο διοργανωτής δεν διαθέτει κανενός άλλου είδους μουσικό όργανο στους συμμετέχοντες, οι οποίοι φέρουν την πλήρη ευθύνη της μουσικής παρουσίασης και υλοποίησης.

Τα αποτελέσµατα της προκριματικής και της τελικής φάσης του ∆ιαγωνισµού , θα εκδώσει και θα ανακοινώσει η καλλιτεχνική επιτροπή, που συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον λόγο.

Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων του μουσικού διαγωνισμού δεν γίνονται αποδεκτές.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος:       Κοτζιάς Ηλίας (Συνθέτης, Μουσικολόγος)

Αντιπρόεδρος: Φαρμάκης Χρήστος (Συνθέτης)

Μέλη:             Γρέντζελου Ευγενία (Μουσικός, Ερμηνεύτρια)

                     Πανοπούλου Άννα (Διευθύντρια Χορωδίας, Εκπαιδευτικός)                

                      Γαμβρούλης Θέμης (Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου, Χορωδός)

                      Χατζηγεωργίου Παναγιώτης (Υπεύθυνος τμήματος Πνευματικών και   Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Γ.Ε.Α.)                                      

                     Ψιλιώτης Γιώργος (Ραδιοφωνικός παραγωγός)

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα απονεμηθούν συνολικά τρία βραβεία:

1ο Bραβείο

2ο Βραβείο

3ο Βραβείο

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

1. Η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή διατηρούν το δικαίωμα να πράξουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η ορθή διεξαγωγή του διαγωνισμού, τροποποιώντας τους όρους του ή τις ημερομηνίες, όπως εκείνες κρίνουν σκόπιμο. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής, οι όροι διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα με τροποποίηση του Κανονισμού.

2. Η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε κακόβουλη, παράνομη ή μη επιθυμητή χρήση των μουσικών έργων από τρίτους.

3. Η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή θα αποφασίσουν κατά πλειοψηφία, για οποιοδήποτε θέµα ανακύψει και δεν ρυθµίζεται στην παρούσα προκήρυξη.

4. Είναι προφανές πως όλα τα ανωτέρω προβλεπόμενα θα πραγματοποιηθούν, εφόσον οι συνθήκες επιτρέψουν, με δεδομένη την αναστάτωση που δημιούργησε η πανδημία σε κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, που ήταν προγραμματισμένη για το προηγούμενο έτος.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Γ.Ε.Α.

 

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών της για την ανάδειξη, στήριξη και προώθηση των μουσικών δημιουργών της περιοχής μας, θα διοργανώσει ∆ιαγωνισµό Μουσικής Δημιουργίας το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Η Γ.Ε.Α. έχει διοργανώσει και στο παρελθόν παρόμοιο διαγωνισμό και θα επαναλάβει αυτή τη δράση με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, που την χαρακτηρίζουν στην μακρόχρονη ιστορία της και απαιτούνται για μια τέτοια διοργάνωση.

Ο ∆ιαγωνισµός σαν ένα βήμα έκφρασης προσφέρεται σε μουσικούς δημιουργούς, που κατάγονται ή διαμένουνστην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, οι οποίοι έτσι αποκτούν μια ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Ο ∆ιαγωνισµός θα γίνει σε δύο φάσεις και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίεςμουσικούς. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στη δημιουργία τραγουδιού με ελληνικό ή ξενόγλωσσο στίχο ή στη σύνθεση οργανικής μουσικής. Είναι δεκτά όλα τα είδη μουσικής.

Στην Προκριµατική Φάση του ∆ιαγωνισµού, οι υποψήφιοι θα συµµετέχουν µε ένα πρωτότυπο έργο τους που θα παραδοθεί σε ψηφιακή μορφή, ενώ όσοι προκριθούν στην τελική φάση θα διαγωνισθούν με το ίδιο έργο, που θα παρουσιαστεί ζωντανά.

Για τη συµµετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεµόνα με έντυπη υπεύθυνη δήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν πρόθεση συµµετοχής, συμπληρώνοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην ειδική φόρμα ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που υπάρχει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr , μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ώρα 20:00.

Τα αποτελέσµατα της προκριματικής και της τελικής φάσης του ∆ιαγωνισµού , θα εκδώσει και θα ανακοινώσει επταμελής καλλιτεχνική επιτροπή, που συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό και θα απονείμει συνολικά τρία βραβεία.

Η ανακοίνωση και η απονοµή των βραβείων θα γίνουν µετά το τέλος του διαγωνισµού.

Ο Κανονισμός του διαγωνισμού και αναλυτικές πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν σε λίγες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά, για γενικά θέματα του διαγωνισμού:

 • με τον Ανδρέα Σκαρτσάρη (6945297707)

και για καλλιτεχνικά θέματα

 • με τον Ηλία Κοτζιά (6942847747) ή
 • με τον Χρήστο Φαρμάκη (6942922682),

ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση diagonismos@geagr.gr .

Πληροφοριακό υλικό για τον Διαγωνισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα  του Διαγωνισμού και στην ιστοσελίδα της Γ.Ε.Α.

Α Φάση

Κανονισμός του Διαγωνισμού

Δήλωση Πρόθεσης Συμμετοχής στον Διαγωνισμό

Β Φάση

Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα για συμμετοχή ανηλίκου

Αίτηση Συμμετοχής στον Διαγωνισμό