ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Γ.Ε.Α.

 

Ο ∆ιαγωνισµός απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς, που κατάγονται ή διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, οι οποίοι έτσι αποκτούν μια ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στη δημιουργία τραγουδιού με ελληνικό ή ξενόγλωσσο στίχο ή στη σύνθεση οργανικής μουσικής. Είναι δεκτά όλα τα είδη μουσικής.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Οι υποψήφιοι θα συµµετέχουν µε ένα πρωτότυπο έργο τους, που θα παραδοθεί σε ψηφιακή μορφή και θα παρουσιαστεί ζωντανά στο κοινό.
 2. Κάθε συνθέτης / συγκρότημα μπορεί να συμμετάσχει με ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΕΣΗ. Η σύνθεση αυτή δεν θα γίνει δεκτή αν έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.
 3. Για τη συµµετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεµόνα με έντυπη υπεύθυνη δήλωση.
 4. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται με έξοδα των συμμετεχόντων και ο διοργανωτής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την μετάβαση και την πιθανά απαιτούμενη διαμονή στο Αγρίνιο.
 5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα δηλώσουν πως αποδέχονται να γίνει ζωντανή τηλεοπτική, διαδικτυακή και ραδιοφωνική μετάδοση της τελικής φάσης του διαγωνισμού και το υλικό που θα προκύψει, συμφωνούν να χρησιμοποιηθεί και για άλλες τηλεοπτικές, διαδικτυακές ή ραδιοφωνικές μεταδόσεις σε διαφορετικούς χρόνους και ευκαιρίες, με μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό την προώθηση του διαγωνισμού και των διαγωνιζόμενων.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συµµετοχή, συμπληρώνοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην ειδική φόρμα ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr , μέχρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023,  ώρα 20:00.

Η φόρμα αυτή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού στις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Με την υποβολή της αίτησης, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού και ότι το έργο µε το οποίο διαγωνίζεται είναι προϊόν αποκλειστικά δικό του και συνεπώς ελεύθερο δικαιωµάτων πνευµατικής ιδιοκτησίας και απαιτήσεων τρίτων ή ότι οι στίχοι ανήκουν σε δημιουργό που έχει παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για τον συγκεκριμένο λόγο.

Επίσηµη ένδειξη εµπρόθεσµης αποστολής των συµµετοχών αποτελεί η ημερομηνία και ώρα αποστολής που θα έχει καταγραφεί από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν επιβεβαίωση για την παραλαβή της αίτησης. Όλο το πληροφοριακό υλικό µπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού diagonismos.geagr.gr και στην ιστοσελίδα της Γ.Ε.Α. info@geagr.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά, για γενικά θέματα του διαγωνισμού:

 • με τον Ανδρέα Σκαρτσάρη (6945297707)

και για καλλιτεχνικά θέματα:

 • με τον Χρήστο Φαρμάκη (6942922682) ή
 • με τον Ηλία Κοτζιά (6942847747)

ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση diagonismos@geagr.gr .

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα αποσταλούν στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση αποκλειστικά και μόνο σε ψηφιακή μορφή μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023 ώρα 20.00. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή του ∆ιαγωνισµού θα εξετάσει όλα τα έργα  και θα επιλέξει αυτά που θα παρουσιαστούν στον ∆ιαγωνισµό, που θα γίνει στις 11 Μαρτίου 2023.

Οι δημιουργοί των έργων που θα  επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν με μήνυμα μέχρι 11 Ιανουαρίου, ώστε να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ζωντανά τα έργα τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την μουσική παρουσίαση και υλοποίηση του έργου τους. Διευκρινίζεται ότι ο διοργανωτής διαθέτει μόνο πιάνο με ουρά, πιάνο ηλεκτρικό και πλήρες σετ ντραμς. Για οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο απαιτείται για την παρουσίαση, θα φροντίσει ο κάθε συμμετέχων να συνεννοηθεί με τον ηχολήπτη του Μεγάρου.

Τα αποτελέσµατα του ∆ιαγωνισµού , θα εκδώσει και θα ανακοινώσει η καλλιτεχνική επιτροπή, που  συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον λόγο.

Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων του μουσικού διαγωνισμού δεν γίνονται αποδεκτές.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος:       Φαρμάκης Χρήστος (Συνθέτης)

Αντιπρόεδρος:  Κοτζιάς Ηλίας (Συνθέτης, Μουσικολόγος)

Μέλη:              Γρέντζελου Ευγενία (Μουσικός, Ερμηνεύτρια)

Πανοπούλου Άννα (Διευθύντρια Χορωδίας, Εκπαιδευτικός)

Γαμβρούλης Θέμης (Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου, Χορωδός)

Χατζηγεωργίου Παναγιώτης (Υπεύθυνος τμήματος Πνευματικών και   Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Γ.Ε.Α.)

ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα απονεμηθούν συνολικά τρία βραβεία:

1ο Bραβείο   2000 ευρώ

2ο Βραβείο  1000 ευρώ

3ο Βραβείο  500 ευρώ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

 1. Η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή διατηρούν το δικαίωμα να πράξουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η ορθή διεξαγωγή του διαγωνισμού, τροποποιώντας τους όρους του ή τις ημερομηνίες, όπως εκείνες κρίνουν σκόπιμο. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής, οι όροι διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα με τροποποίηση του Κανονισμού.
 2. Η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε κακόβουλη, παράνομη ή μη επιθυμητή χρήση των μουσικών έργων από τρίτους.
 3. Η Οργανωτική και η Καλλιτεχνική επιτροπή θα αποφασίσουν κατά  πλειοψηφία, για οποιοδήποτε θέµα ανακύψει και δεν ρυθµίζεται στην  παρούσα προκήρυξη.
 4. Είναι προφανές πως όλα τα ανωτέρω προβλεπόμενα θα πραγματοποιηθούν, εφόσον οι συνθήκες επιτρέψουν, με δεδομένη την αναστάτωση που δημιούργησε η πανδημία σε κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, που ήταν προγραμματισμένη για το προηγούμενο έτος.