Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, η τελική φάση του Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας, που διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
Έντεκα εξαιρετικές μουσικές συνθέσεις Αιτωλοακαρνάνων δημιουργών παρουσιάστηκαν ζωντανά ενώπιον του κοινού, σε μια εκδήλωση το συντονισμό της οποίας είχε αναλάβειο Θέμης Γεωργαντάς.
Μετά το πέρας της παρουσίασης των έργων, η Καλλιτεχνική Επιτροπή απένειμε τα βραβεία ως εξής:

  • 1ο βραβείο στον Χριστόφορο Κωστίνη για την σύνθεση «To befree», το οποίο επέδωσε στο νικητή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.
  • 2ο βραβείο στην Κλεοπάτρα Στούμπου για την σύνθεση «Ξεθωριάζεις», το οποίο επέδωσε στη νικήτρια ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου.
  • 3ο βραβείο μοιράστηκε στην Γλυκερία Καλογεροπούλου για την σύνθεση «Ταξίδι γνώριμο» και στον Νικόλαο Χριστόφορο Γκουτσέλη για την σύνθεση «Δες με τα μάτια της καρδιάς», τα οποία επέδωσε στους νικητές ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. Ανδρέας Μπρέσιακας.
  • Το βραβείο κοινού, που προέκυψε από ηλεκτρονική ψηφοφορία δόθηκε στο μουσικό σχήμα «Συλφίδες» για τη σύνθεση «Ξαφνικά», το οποίο επέδωσε στις νικήτριες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Ανδρέας Σκαρτσάρης.
  • Τέλος, Eιδικός Έπαινος δόθηκε στον Εμμανουήλ Μπεκράκη για το έργο του «Ο μικρός πρίγκιπας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι
το πρώτο βραβείο έχει έπαθλο 1500 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ, το δεύτερο βραβείο είναι 1000 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ, και το τρίτο είναι 500 ευρώ και 15 ώρες στούντιο αξίας 450 ευρώ.
Ήταν ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός, πως οι διαγωνιζόμενοι ήταν κυρίως νέοι και νέες, που βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά και το ταλέντο τους, ερμήνευσαν με πάθος τα έργα τους και αποδέχτηκαν την βράβευση με συγκίνηση και σεμνότητα.
Η διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση, θέτοντας πλέον ως στόχο να θεσμοθετηθεί ο Διαγωνισμός και να αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τη μουσική, που θα αναδεικνύει και θα προβάλει ταλαντούχους δημιουργούς.